PÁR RECEPT, AMELYET OTTHON IS ELKÉSZÍTHETTEK:

TISZTÍTÓ GÉL ÉS ARCRADÍR

Sokan kerestetek a zsíros, pattanásos bőr ápolásával kapcsolatban. Ajánlott hetente egyszer kíméletesen leradírozni a problémás arcbőrt és megszabadítani az elhalt hámsejtektől. Ez a gél felfrissít, tisztít, fertőtlenít és fellazít, előkészíti a pattanásos bőrre való pakolás felszívódását.

Elkészítés: 1 evőkanál reszelt natúr szappant olvasszunk fel 80 g desztillált vízben. (hatásosabb lesz a gél, ha a víz felét rozmaring vízzel helyettesítjük.) Tegyünk hozzá 1 g xantán gumit ( vagy valamilyen zselésítőt) alaposan keverjük át, amíg nem érjük el a gél állagot. Végül 4 g olajbogyó magőrleményt, 10 csepp teafa és 17 csepp zöldcitrom illóolajat teszünk bele, jól elkeverjük. A magőrleményt helyettesíthetjük darált mákkal. A végeredmény 90 ml gél lesz, amelyet felhasználásig tartsunk hűtőben.

Használata: finom, körkörös mozdulatokkal vigyük fel a bőrre, néhány percig hagyjuk hatni, majd bő vízzel öblítsük le. Igazán akkor lesz hatásos, ha arcradírozást követi az agyagos arcpakolás.

FEHÉR AGYAGOS ARCPAKOLÁS

Tipp: A pakolást érdemes az a arcradírozás után használni.

Összetevők: 10 g fehér agyag, 12 g rozmaring víz (vagy desztillált víz), 3 ml neem olaj, 3 csepp teafa illóolaj.

Elkészítés:Az összetevőket adagoljuk egy üvegtálba a megadott sorrendben, jól keverjük el egymással. Vigyük fel az arcra, 15 percig hagyjuk, hogy kifejtse a hatását, végül langyos bő vízzel öblítsük le az arcunkat. A maszk egy alkalomra elegendő, azonnal fel kell használni.

TOVÁBBI RECEPTEKET TALÁLTOK MÉG A KÖNYVÜNKBEN IS!